Extra Gerijpt

Milner Extra Gerijpt
Milner Extra Gerijpt is een fantastische kaas met pit die altijd lekker is en van halfvolle melk is gemaakt. Deze extra gerijpte kaas smaakt geweldig op een geroosterde boterham of op een broodje gecombineerd met een laagje jam. Deze kaassoort is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zodat je er vele kanten mee op kunt. Ter inspiratie geven wij je een leuk idee, maar eerst kun je ontdekken hoe de kaas gemaakt wordt.

Wat gebeurt er voordat extra gerijpte kaas gemaakt is?
Milner Extra Gerijpt heeft een lang proces doorgemaakt voordat het in de winkel ligt. Eerst zijn er de koeien in de wei die melk produceren. De melk wordt in de fabriek gepasteuriseerd. Stremsel en zuursel zijn bestanddelen die daaraan toegevoegd worden. De melk is dan dik en gestremd, waarna deze in stukken gesneden kan worden. Vervolgens wordt het kaasmerkje aangebracht en de massa in de kaasvorm geperst. Na het pekelen in een zoutbadje komt er een ademend plastic laagje omheen. Vervolgens kan de kaas gaan rijpen. De kazen worden hiervoor gestapeld bewaard en op regelmatige basis gekeerd. De extra gerijpte kaas van Milner kent een rijpingsproces van zeven tot acht maanden. 

Wat zijn de gezondheidsaspecten van Milner Extra Gerijpt?
Milner Extra Gerijpt is een gezonde kaas. De melk is namelijk een halfvolle variant en die bevat 40% minder vet dan de volvette versie. Daarnaast krijg je met het eten van deze extra gerijpte kaas naast de benodigde eiwitten allerlei vitaminen en mineralen binnen. Jouw lichaam heeft elke dag vitaminen, eiwitten en mineralen nodig. Bijvoorbeeld om een goede weerstand te blijven houden, maar ook om ervoor te zorgen dat je botten sterk blijven. De eiwitten zijn nodig voor kinderen in de groei, maar ook voor ouderen die fit en vitaal door het leven willen gaan. Calcium en fosfor zijn eveneens nodig zijn om sterke botten en tanden te behouden. . Calcium en fosfor zijn eveneens nodig zijn om sterke botten en tanden te behouden. Deze mineralen zijn als voedingsstof opgenomen in de extra belegen kaas.

Snelle inspiratie
Laat je inspireren door Milner Extra Gerijpt en stel een fantastische kaasplankje samen, waarop deze pittige extra gerijpte kaas zeker niet mag ontbreken. 

Verkrijgbaar in:
  • Vers van het mes in stukken en plakken
  • Voorverpakte pakken van 175 gram

Link recept
Kaasplankje: https://www.milner.nl/recepten/kaasplankje 
Extra Gerijpt - Kaaswiel

Extra Gerijpt - Kaaswiel
  • Extra Gerijpt - Kaaswiel Extra Gerijpt - Kaaswiel
  • Extra Gerijpt - Verse plakken Extra Gerijpt - Verse plakken
  • Extra Gerijpt - Vers stuk Extra Gerijpt - Vers stuk
Extra Gerijpt - Voorverpakte plakken

Extra Gerijpt - Voorverpakte plakken
  • Extra Gerijpt - Voorverpakte plakken Extra Gerijpt - Voorverpakte plakken

Meer over onze andere kazen