Komijn

Milner Komijn
Gek op kaas, maar trek in iets anders? Kies dan voor Milner Komijn. Deze typisch Hollandse kaas is licht gerijpt en heeft een kruidige, nootachtige smaak. De karakteristieke smaak van komijnekaas ontstaat doordat komijn perfect combineert met de romige smaak van Milner. Heerlijk op een bruine boterham met appelstroop. 

Komijnekaas, hoe maak je dat?
De bereiding van komijnekaas wijkt niet veel af van de bereiding van andere kazen. De komijnzaadjes worden door de wrongel gemengd, wat ervoor zorgt dat de zaadjes evenredig verdeeld zijn over de gehele kaas. Doordat we alleen halfvolle melk gebruiken bij onze komijnekaas, is Milner Komijn een verantwoorde keuze die bij een gezonde levensstijl past.

Milner Komijn heeft iets extra’s
Naast het feit dat zuivelproducten allerlei gezonde voedingsstoffen bevatten, heeft komijnekaas als bijkomend voordeel dat er komijnzaadjes in zitten. Deze specerij is namelijk hartstikke goed voor de gezondheid. Zo heeft komijn een gunstige werking op bloedarmoede en kun je het gebruiken om allerlei kwaaltjes tegen te gaan. Zo wordt kaas ineens nog aantrekkelijker!

Kaas-inspiratie
Komijnekaas is niet alleen lekker op boerenbrood of bij de borrel, maar ook geschikt voor gebruik in de keuken. Milner Komijn geeft een gewone maaltijd een bijzondere twist. Vervang het vertrouwde kaassausje bij bloemkool eens voor een komijnekaassaus. Of geef witlofsalade extra pit met een paar blokjes komijnekaas.

Milner Komijn is verkrijgbaar in: 
  • Vers van het mes, in plakken en stukken
  • Voorverpakte plakken, 175 gram
Komijn - Kaaswiel

Komijn - Kaaswiel
  • Komijn - Kaaswiel Komijn - Kaaswiel
  • Komijn - Verse plakken Komijn - Verse plakken
  • Komijn - Vers stuk Komijn - Vers stuk
Komijn - Voorverpakte plakken

Komijn - Voorverpakte plakken
  • Komijn - Voorverpakte plakken Komijn - Voorverpakte plakken

Meer over onze andere kazen