Minder zout

Milner Minder Zout
De minder zoute kaas is licht gerijpt en gemaakt met halfvolle melk. Gemiddeld krijgen veel Nederlanders te veel zout binnen. Als jij met de zoutinname rekening wilt houden, maar wel van kaas houdt dan is deze optie een uitstekend alternatief.

Wat is de wijze waarop Milner Minder Zout gemaakt wordt?
Deze kaas wordt gemaakt van halfvolle melk en bevat niet alleen minder zout, maar ook minder vet. Er is namelijk sprake van 40 procent minder vet vergeleken bij een volvette soort. De halfvolle weidemelk is afkomstig van koeien die minimaal 6 uur per dag buiten in de wei lopen gedurende 120 dagen per jaar. Er volgt een proces in de fabriek, waarbij er zuursel en stremsel wordt toegevoegd. De kaas wordt geperst en gepekeld en daarna start het rijpingsproces. De minder zoute kaas is licht gerijpt. Dat betekent dat er een rijpingsproces is dat ongeveer acht tot tien weken duurt. Daarna kun je Milner Minder Zout in voorverpakte plakken kopen.

Is minder zoute kaas gezonder dan de zoutere kaas?
Ja, doordat er sprake is van een lager zoutgehalte in combinatie met een lager vetgehalte is Milner Minder Zout heel gezond te noemen. Deze kaas bevat bijvoorbeeld onder meer voedingsstoffen, zoals vitamine B12, calcium, eiwit en fosfor. Deze voedingsstoffen heeft je lichaam iedere dag weer nodig. Deze voedingsstoffen heeft je lichaam iedere dag weer nodig. 

Hier wat inspiratie
Minder zoute kaas kun je in plakken verkrijgen en elke plak geeft op een boterham weer een heerlijke smaaksensatie. Je kunt deze kaas ook gebruiken om een tosti van te maken. Of opgerold uit de hand eten.

Milner Minder Zout is verkrijgbaar in:
  • In voorverpakte plakken met inhoud van 175 gram
Minder zout - Voorverpakte plakken

Minder zout - Voorverpakte plakken
  • Minder zout - Voorverpakte plakken Minder zout - Voorverpakte plakken

Meer over onze andere kazen