Mosterd

Milner Mosterd
Milner Mosterd is een kaas die een pure smaaksensatie biedt. Als je van mosterd houdt dan is deze mosterdkaas echt ideaal voor jou. De plakjes worden in een handige verpakking aangeboden, waar je plakje voor plakje gemakkelijk uit kunt halen. Heerlijk om op brood te eten of op een knapperig beschuitje.

Hoe komt de mosterdkaas tot stand?
Halfvolle melk vormt als ingrediënt de basis voor het maken van mosterdkaas. Het proces van kaas kent bij Milner Mosterd een extra handeling. Er worden namelijk mosterdzaadjes aan toegevoegd. Deze mosterdzaadjes zorgen voor de onmiskenbare mosterdsmaak. De melk komt van koeien die een groot deel van het jaar vrij buiten rondlopen in de wei. Het vetpercentage is 40 procent lager in vergelijking met een volvette variant. De mosterdzaadjes hebben een pittige en zurige smaak. Dat zorgt in combinatie met de zachtheid van de kaas voor een fantastische smaakbeleving.

Is Milner Mosterd net zo gezond als de andere kazen?
Dat het vetpercentage 40 procent lager ligt doordat er halfvolle melk wordt gebruikt, maakt de Milner Mosterd in de basis gezond. Daarnaast bevat deze kaas allerlei mineralen en vitaminen, maar ook eiwitten. Al deze voedingsstoffen heeft je lichaam nodig. Bijvoorbeeld om je botten sterk te houden of om vermoeidheid tegen te gaan. Als je deze kaas eet dan krijg je automatisch vitamine A, K, B2 en B12 binnen. Calcium, zink en fosfor zijn mineralen die eveneens belangrijk zijn om je gezondheid op peil te houden. Eiwitten zijn voor je lichaam belangrijk vanwege de aminozuren. Dat zijn namelijk de bouwstenen voor je lijf. 

Inspiratie voor jou
Mosterdkaas kan op allerlei manieren gebruikt worden. Bijvoorbeeld door de plakjes op te rollen en als onderdeel van een kaasplankje te presenteren. Of roosters eens wat boterhammen en besmeer deze ruim met boter om daarna te beleggen met mosterdkaas.

Milner Mosterd is verkrijgbaar in:
  • Voorverpakte plakken met 175 gram inhoud
Mosterd - Voorverpakte plakken

Mosterd - Voorverpakte plakken
  • Mosterd - Voorverpakte plakken Mosterd - Voorverpakte plakken

Meer over onze andere kazen