Valess

Valess
Valess is lekker en gezond om te eten. De filets zijn met Milner 30+ kaas gevuld. Deze vegetarische combinatie geeft een fantastische smaaksensatie. Een prima alternatief voor als je eens wat minder vlees wilt eten. Zelfs de meeste kinderen zijn dol op Valess door de milde smaak die geproefd wordt. Je kunt Valess Milner bij verschillende gerechten eten, zoals bij een stamppotje gemaakt van zoete aardappelen en spinazie. 

Hoe wordt Valess eigenlijk gemaakt?
Valess is een prima alternatief voor vlees of vis op basis van melk. Het productieproces lijkt wel wat op het proces dat gevolgd wordt om kaas te maken. Eerst worden de eiwitten gescheiden uit de melk. Daaraan wordt voedingsvezel toegevoegd in de vorm van speciaal zeewier. Hierdoor ontstaat een typische vleesachtige structuur. De binding vindt plaats op basis van eiwit van kippenei en zonnebloemolie. Verder vindt er een verrijking plaats met vitamine B6 en ijzer. De heerlijke Valess filets van Milner zijn gevuld met Milner 30+ kaas.

Is Valess wel zo gezond te noemen?
Valess Milner is door de aanwezigheid van het hoge eiwitgehalte heel gezond te noemen. De filets bevatten onder meer ijzer en vitamine B6. Het hoge gehalte aan eiwit maakt het een voedzaam product. De Milner kaas die voor de filets wordt gebruikt, bevat vitaminen en mineralen. Daarbij kun je onder meer denken aan vitamine B2 en B12. Bovendien wordt de 30+ kaas gemaakt van halfvolle melk. Dat is toch 40 procent minder vet dan de volvette kaas soort.

Hier doe je inspiratie mee op
De filets met de Milner 30+ kaas kun je op allerlei manieren in gerechten verwerken. Zo kun je er een smaakvolle Valess Milner wrap van maken. Dat doe je door de filets te bakken en in stukjes te snijden. De wraps vul je met de in stukjes gesneden filets en met een frisse salademix. Daar kun je een sausje naar smaak aan toevoegen.

Valess Milner is verkrijgbaar in:
  • Verpakking van twee stuks (2 x 100 gram)
Valess - Voorverpakt

Valess - Voorverpakt
  • Valess - Voorverpakt Valess - Voorverpakt

Meer over onze andere kazen