Milner Kaasfondue

Ingrediënten:

Kaasfondue
  • 800g Milner Gerijpt rasp
  • 1 eetlepel maïzena
  • 400ml frisse droge witte wijn
  • 1 teen knoflook
  • Verse bieslook
Dippers
  • Roseval aardappeltjes (gekookt)
  • Bleekselderij
  • Champignons
  • Paprika
  • Cherry tomaatjes
  • Bloemkool- en/of broccoliroosjes (even blancheren)
  • Donker boerenbrood
  • Wortel

Benodigdheden:

  • Kaasfondue pan (caquelon)
  • Rechaud

Bereiding:

Voorbereiding
Snij van te voren de gezonde dippers in gewenste grootte. Kook de Roseval aardappels en blancheer de bloemkool en/of broccoli roosjes. Verwarm het brood vervolgens in de oven. Zet alles vast klaar in verschillende schaaltjes.

Bereiding
Los de maïzena op in twee eetlepels wijn. Snij de knoflook door midden en wrijf de fonduepan in met de binnenkant van de knoflook. Breng vervolgens de resterende wijn in dezelfde pan aan en verwarm de wijn tot het net niet kookt. Draai het vuur laag en voeg in kleine porties de Milner Gerijpt rasp toe en laat deze al roerend in de wijn smelten. Voeg vervolgens het maïzena mengsel aan de fondue toe. Verwarm het geheel nog 2 minuten en roer het mengsel door tot er een gladde, gebonden fondue ontstaat. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer voor het opdienen de gesneden bieslook door de fondue.

Tip!
Varieer door een deel van de Milner Gerijpt rasp te vervangen door 300g Milner Koe&Geit voor een lekkere pittige smaak. Let wel op, versnijd de plakken Milner Koe&Geit alvorens gebruik.

Eet smakelijk!