Provençaalse tomaten uit de oven

Ingrediënten:

Wat heb je nodig voor 4 personen?

8 grote tomaten
125 gram courgette
125 gram rode paprika
2 lente-uitjes
1 teentje knoflook
1 el. bakolie
Peper en zout
2 a 3 el. Slankie 20+ smeerkaas Sambal
4 a 5 el. paneermeel
1 el. gedroogde Provençaalse kruiden

Benodigdheden:

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Snijd het kapje (waar het steeltje zit) van de tomaten. Hol ze met een lepeltje uit en laat ze uitlekken
  3. Snijd de courgette en paprika in hele kleine blokjes en snijd de lente-ui en knoflook fijn
  4. Meng de groenten en knoflook en roerbak ze ca. 3 minuten in de koekenpan met wat olie tot ze zacht worden. Breng licht op smaak met peper en zout.
  5. Meng het nog warme groenten-mengsel met de MILNER Slankie smeerkaas Sambal
  6. Vul de tomaten royaal met het groenten-kaasmengsel
  7. Meng het paneermeel met de Provençaalse kruiden en breng een mooi laagje paneermeel aan op het groentemengsel in de tomaten.
  8. Zet de tomaten in een ovenschaal en bak ze ca. 12 min. tot het paneermeel gaat kleuren en het vel van de tomaten gaat barsten.

Tip: Serveer de gevulde tomaten warm bij lamsbiefstukjes met couscous.

Eet smakelijk!