Parken in de spotlight!

Afrika Museum
Het Afrika Museum is een museum over mensen, gevestigd in de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Berg en Dal (bij Nijmegen).
Het museum heeft een binnen- én een buitenmuseum. In het binnenmuseum zijn er traditionele Afrikaanse objecten te bewonderen als ook een grote collectie hedendaagse Afrikaanse kunst. Deze objecten vertellen veel over de gebruiken en gewoonten in de verschillende Afrikaanse landen en over de Afrikaanse diaspora.Lees meer

Tentoonstelling: Carnaval wereldwijd t/m 26 maart 2017
In Nederland, voornamelijk onder de rivieren, weten ze er wel raad mee: carnaval. Kostuums, praalwagens, muziek; het mag allemaal niet ontbreken. Dat ook andere landen in Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika feestelijke carnavalstradities kennen, ontdek je in de tentoonstelling CARNAVAL WERELDWIJD in het Afrika Museum.


Afrika museum
Postweg 6
6571 CS Berg en Dal
+31 088 0042800

Bestel je kaartjes

Museum Volkenkunde
is een museum over mensen, gevestigd in een monumentaal gebouw aan de  Singel, op vijf minuten loopafstand van station Leiden-Centraal. Bezoekers bereiken het museum via de tuin, waarin de metershoge totempaal hen welkom heet. Het museum presenteert regelmatig wisselende exposities en toont in de vaste tentoonstelling objecten uit acht cultuurgebieden.Lees meer

Tentoonstelling: Carnaval wereldwijd t/m 26 maart 2017
Met veren maak je indruk, wereldwijd en al eeuwenlang. Veren zijn schitterend, onderscheidend en verbindend, verleidelijk, artistiek, exclusief en stijlvol. Kleding en voorwerpen met veren zitten vol informatie en kleurrijke verhalen over de dragers en hun wereld. De mooiste verenobjecten uit de museumcollectie die vanwege hun kwetsbaarheid zelden zijn getoond, zijn eindelijk te zien voor het grote publiek.

Museum Volkenkunde
Steenstraat 1 
2312 BS Leiden
+31 (0)88 0042800Bestel je kaartjes

Tropenmuseum
Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste originele museumgebouwen van Nederland. Vanuit de monumentale Lichthal is er een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: negen vaste tentoonstellingen waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal laten zien en nieuwsgierig maken naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is.Lees meer

Tentoonstelling: De Boeddha
Ontdek hoe het boeddhisme wereldwijd beleefd wordt. Reis mee langs de eeuwenoude Chinese kloosters en de geboorteplaats van de Boeddha in Nepal tot aan de Indonesische Borobudur en het Tulpenboeddhisme in Nederland.

Nooit eerder waren er zoveel Boeddhabeelden te zien in het Tropenmuseum. Aan de hand van 100 Boeddhabeelden, waaronder unieke internationale topstukken, volg je het levensverhaal van een van de meest inspirerende figuren uit de wereldgeschiedenis.


Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2
1092 CK Amsterdam
+31 (0)88 0042800

Bestel je kaartjes