On the Way to Planet Proof!

Milner is het eerste Nederlandse kaasmerk dat voor haar versassortiment heeft gekozen voor melk van vooruitstrevende FrieslandCampina boeren, te herkennen aan het PlanetProof keurmerk. Zo is het vanaf nu makkelijker om voor duurzamere kaas te kiezen.

Meer informatie over het On the Way to Planet Proof keurmerk lees je hier

Planet Proof logo
Weidemelk logo

Weidemelk

Niet alleen de natuur maar ook het welzijn van onze koeien vinden we belangrijk. Daarom is Milner gemaakt van weidemelk. Dit is melk afkomstig van koeien die minstens 120 dagen per jaar minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.

100% Vegetarisch

Alle Milner verpakte kaas is nu gemaakt met vegetarisch stremsel. Zo geniet je nu als vegetariër ook van de heerlijke 30+ Milner kaas.

Vegetarisch Logo
Plastic Reductie

Plastic reductie

Alle Milner verpakte plakken hebben een nieuwe verpakking met veel minder plastic. De plastic velletjes tussen de kaas zijn nu vervangen voor papier. En dat scheelt. Zo plakt de kaas minder aan elkaar en gebruiken we > 25% minder plastic.

Boerenstroom

Onze boeren besteden veel aandacht aan het klimaat en steeds meer van hen zijn ook energieboer. Door middel van zonnepanelen, windmolens of biomassa wekken zij duurzame energie op: boerenstroom. Sinds 1 januari 2021 wordt het stroomverbruik voor de productie van alle Milner producten gedekt met groene stroom van onze eigen Nederlandse boeren.