Heb je een vraag, klacht of compliment voor ons?

Producten

Jullie zeggen dat Milner minder vet bevat ten opzichte van andere kaas. Hoe kan dat?

Milner is gemaakt van halfvolle weidemelk. Hierdoor bevat de kaas van nature minder vet dan een kaas die gemaakt wordt van volle melk. Milner 30+ kaas bevat ongeveer 40% minder vet dan een volvette 48+ kaas.

Wat betekent de 20+ en 30+ aanduiding op de verpakking?

20+ en 30+ zegt iets over het vetgehalte van de kaas. Het is het vetgehalte uitgedrukt als % van de droge stof (dit is het gedeelte van de kaas zonder vocht). 20+ staat voor meer dan 20% vet in de droge stof. Een 30+ kaas bevat meer dan 30% vet in de droge stof. Je standaard Goudse kaas is een 48+ kaas. Deze bevat meer dan 48% vet in de droge stof. Milner kaas bevat dus minder vet dan je standaard Goudse kaas.

Er zitten witte plekjes op mijn kaas, wat zijn dit?

De witte plekjes of strepen die je op de kaas ziet zijn eiwitkristallen die bij deze soort kaas horen en kunnen gewoon gegeten worden. De kristallen ontstaan gedurende het rijpingsproces. Tijdens het snijden kunnen door deze eiwitkristallen witte strepen op de kaas ontstaan.

Er zit schimmels op mijn kaas, kan ik de kaas nog eten?

Dat komt weleens voor wanneer je de kaas niet goed hebt bewaard. Je kan de schimmels weghalen en de rest van de kaas is nog goed om te eten. 

Om de schimmels voor te komen dat het nog een keer op je kaas komt, plaats de kaas in een nieuwe en schone verpakking en snijd de kaas met een schoon mes.

Hoe kan ik de Milner kaas het best bewaren?

De Milner kaas kun je het best in zijn originele verpakking bewaren dankzij de hersluitbare verpakking. Je kan het ook in een schone luchtdichte doos bewaren. Daarnaast kun je de kaas tussen 0°C en 7°C bewaren. Zo blijft Milner kaas langer lekker!

Bevat Milner kaas E-nummers en toevoegingen?

E-nummers zijn toegevoegde stoffen die door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) is goedgekeurd en toegelaten. Als de toegevoegde stof niet schadelijk is voor de gezondheid dan wordt het toegelaten en krijgt het een E-nummer.

Om de kwaliteit van de Milner kaas op peil te houden, wordt er E251 (natriumnitraat) als conserveermiddel en E160a (caroteen) als kleurstof toegevoegd. Daarnaast wordt er E235 (natamycine) gebruikt in de plastic coating van de korst. 

Hoewel deze E-nummers in een veilig hoeveelheid wordt gebruikt. Wij raden het af om de korst van de kaas te consumeren. 

Verpakkingen

Waarom gebruiken jullie plasticverpakkingen? Dat is toch niet goed voor het milieu?

Wij bij Milner vinden dat wij ons steentje moeten bijdragen aan duurzaamheid. We zijn al hard op weg om te werken aan een volledig recyclebare verpakking voor Milner. Helaas kost dat veel tijd en moeten we heel veel testen doen om bijvoorbeeld te zorgen dat ook onze kaas lekker én goed houdbaar blijft. In de komende jaren zullen we daarom steeds een stapje richting een volledig recyclebare verpakking zetten. Onze nieuwste stap is het vervangen van de plastic interleaves (tussenvelletjes) voor papieren interleaves welke je nu tussen de plakken kaas ziet.

Klopt het dat er nu papieren velletjes tussen de plakken kaas zitten in plaats van plastic velletjes?

Ja dat klopt! De plastic velletjes tussen de kaas zijn nu vervangen voor papieren velletjes. Zo plakt de kaas minder aan elkaar en gebruiken we ook veel minder plastic. De papieren tussenvelletjes mag je na gebruik weggooien bij het oud papier.

Waarom zitten er papieren velletjes tussen de plakken kaas?

Om te voorkomen dat de plakken kaas aan elkaar blijven kleven, liggen er velletjes tussen de plakken. Deze velletjes zijn van papier en mogen bij het oud papier worden weggegooid.

Waar kan ik de verpakking van Milner weggooien?

De papieren tussenvelletjes mogen bij het Oud Papier, de inlegtray bij het restafval en de (om)verpakking bij het plastic afval.

Verkrijgbaarheid

Waar kan ik Milner Kaas kopen?

Wij leveren onze producten niet rechtstreeks aan de winkels maar aan inkooporganisaties, waarvan de winkelier afneemt. Hierdoor weten wij niet precies welke kazen waar in de schappen liggen. Je kunt dit navragen bij jouw eigen supermarkt.

Ik kan Milner Gerijpt niet meer vinden. Hoe kan dat?

Het kan kloppen dat je Milner Gerijpt niet meer kan vinden. De naam is per september 2018 namelijk veranderd in Milner Belegen. De receptuur van de kaas is niet veranderd, alleen de naam. Licht Gerijpt heet nu Jong Belegen, Gerijpt heet Belegen en Extra Gerijpt heet Extra Belegen. Dus je vertrouwde kaas, nu met een nieuwe naam.

Waarom kan ik bepaalde producten niet meer in de supermarkt vinden?

Wanneer er te weinig vraag is naar een bepaald product moeten we soms helaas besluiten om deze uit het assortiment te halen. Op dit moment geldt dit voor alle smeerkazen, de minder zout plakken en de verse plakken en stukken. Mocht je een bepaald product niet meer kunnen vinden, kun je dit altijd bij ons navragen via live chat of het contactformulier op deze website of telefonisch via 0800-0765.

Is het mogelijk dat Milner een evenement sponsort?

Op dit moment sponsort Milner geen evenementen. Helaas is er geen budget beschikbaar voor sponsoring vanuit het merk Milner.

Vraag niet beantwoord?

Voor overige vragen over de Milner producten kun je gratis bellen met onze afdeling Consumentenservice, telefoonnummer 0800-0765. (Op werkdagen tussen 9.00 uur een 17.00 uur). U kunt uw vraag ook via het contactformulier op deze website stellen, zie "contactformulier" hiernaast.