Wat maakt Milner gezonde kaas?

Goed voor je lijf
Kaas levert je lichaam heel wat goeds. Het bevat namelijk belangrijke voedingsstoffen die goed zijn voor je spieren, botten en energie:
  • Spieren: kaas is van nature rijk aan eiwit en dat is belangrijk voor de opbouw van je spieren en je spierkracht.
  • Botten: je hele leven lang hebben je botten calcium nodig. Niet alleen als je in de groei bent, ook daarna! Kaas is rijk aan calcium. Maar kaas bevat meer voedingsstoffen die goed zijn voor je botten: eiwit, vitamine K en de mineralen fosfor en zink. Samen spelen ze een rol in de botaanmaak.
  • Energie: als je volop wilt bewegen, hebben je spieren voldoende energie nodig. Calcium, fosfor, vitamine B2 en B12 activeren de energie in je lichaam. Al deze vitamines en mineralen zitten in kaas.
Het is dus ook niet gek dat het Voedingscentrum adviseert iedere dag kaas te eten.
Voedingswaarde van Milner 30+
Nutriënt Per 100 g % RDI (% aanbevolen dagelijkse inname)
Eiwit 28 g 41%
Calcium 903 mg 113%
Vitamine K 32,3 43%
Fosfor 640Vi 91%
Zink 5 50%
Vitamine B2 0,3 21%
Vitamine B12 1,6 μg 64%
De genoemde stoffen zijn substantieel aanwezig (RDI > 15%)

30+ kaas in de Schijf van Vijf

Het Voedingscentrum adviseert om elke dag kaas te eten, maar dat kan niet zomaar elke kaas zijn. De voorkeur van het Voedingscentrum gaat uit naar 30+ kaas. En dan een variant met niet teveel zout. Met ‘niet teveel zout’ bedoelt het Voedingscentrum dat die kazen per 100 gram minder dan 2 gram zout bevatten. Alle kazen van Milner vallen binnen de criteria van het Voedingscentrum. Alle Milnerkazen zijn 30+ en in 100 gram Milner zit 1,8 gram zout. Milner kaas kan dus iedere dag!

Hoeveel kaas per dag?
Nederlanders houden van kaas: jaarlijks eten we er gemiddeld 20 kilo van. Dat is ongeveer wat het Voedingscentrum ons ook aanraadt om dagelijks te eten. Kinderen van 4 tot en met 13 jaar hebben dagelijks 20 gram (1 boterhambelegging) nodig, voor iedereen van 14 jaar en ouder is het advies dagelijks 40 gram kaas (2 boterham beleggingen) te eten.


Aanbevolen hoeveelheid kaas per dag
Leeftijd:                          4-13 jaar   -   14 jaar en ouder
Hoeveelheid per dag:  20 gram    -   40 gram