Geniet van minder vet

We willen allemaal gezond eten, maar het moet wel lekker zijn. Milner is écht lekkere kaas voor iedereen die gezond en fit wil leven en houdt van Nederlandse kaas. Milner is vol van smaak en gemaakt van halfvolle melk. Hierdoor bevat de kaas van nature 40% minder vet dan een volvette 48+ kaas. Milner is 30+ kaas die dus echt lekker is! Milner wordt gemaakt van weidemelk. Dit is melk afkomstig van koeien die minstens 120 dagen per jaar minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.Van Milner kun je dus ongegeneerd genieten!

Wat maakt Milner gezond

Goede voeding is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl.
Het Voedingscentrum heeft 30+ kaas opgenomen in de Schijf van Vijf .
Milner levert je lichaam heel wat goeds:
Wat maakt Milner kaas gezond?
Minder vet
Milner is 30+ kaas. Dit betekent dat de kaas 40% minder vet bevat dan een reguliere 48+ kaas.
Van nature rijk aan eiwit
Milner 30+ kaas is van nature rijk aan eiwit. Eiwit helpt je om je spieren te onderhouden of op te bouwen. Eiwitten zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je botten sterk blijven. Milner kaas is dus voor iedereen, van kind tot volwassene, een goede keus in het dagelijks leven om fit en vitaal door het leven te gaan. 
Rijk aan calcium
Milner kaas is van nature rijk aan calcium en fosfor. Deze mineralen zijn nodig om sterke botten en tanden te behouden. Nog een reden om voor Milner kaas te kiezen!

De meeste Goudse kaas in Nederland wordt gemaakt van volle melk. Dit heet 48+ kaas. Milner wordt gemaakt van
halfvolle melk en bevat daarom maar liefst 40% minder vet.

Milner kaas is daarmee een 30+ kaas die toch vol van smaak is en minder vet bevat. Naast het vetgehalte zijn er ook andere verschillen in voedingswaarden. Hiernaast hebben we de verschillen voor je op een rijtje gezet voor onze Jong Belegen variant.

Zo wordt onze Milner 30+ kaas gemaakt

Onze smaakvolle Milner 30+ kaas maken we in de volgende stappen:
 1. Stap 1

  De melk wordt door de melkauto opgehaald bij de melkveehouders van FrieslandCampina. Dit is weidemelk van koeien die minstens 120 dagen per jaar minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.

 2. Stap 2

  De weidemelk wordt door de melkauto naar de fabriek gebracht.

 3. Stap 3 In de fabriek wordt de melk gepasteuriseerd (verhitten) en gestandaardiseerd zodat het halfvolle melk is. Voor het maken van 1 kilo kaas is 10 liter melk nodig.
 4. Stap 4 Vervolgens voegen we zuursel en stremsel toe. Door het stremsel wordt de melk dikker en gaat er zich een massa afscheiden. Het zuursel maakt de kaas houdbaar en geeft smaak.
 5. Stap 5 De melk is nu te verdelen in wrongel en wei. De vloeibare wei tappen we af en hergebruiken we. De vaste wrongel is de basis voor de kaas.
 6. Stap 6 De wrongel persen we in een rond en plat kaaswiel, speciaal voor Milner.
 7. Stap 7 Dan wordt de kaas gepekeld. Hiervoor wordt de kaas in een zoutbad gelegd voor de optimale smaak, stevigheid en houdbaarheid van de kaas.
 8. Stap 8 Hierna brengen we een beschermend laagje aan. Deze beschermt de kaas tegen uitdroging en besmetting en zorgt ook voor de verdere rijping van de kaas.
 9. Stap 9 Nu volgt het rijpen.
 10. Dit duurt even…
 11. En nog even…
 12. Stap 10 De kaas heeft 4 weken gerijpt, Milner Jong is klaar!
 13. Stap 11 De smaak en geur veranderen…
 14. Stap 12 De kaas wordt steeds rijker en sterker van smaak…
 15. Stap 13 Ook de kleur van de kaas verandert: kaas is donkerder en harder naarmate hij langer ligt.
 16. Stap 14 Alle kazen hebben een aantal maanden rijping nodig. Milner Extra Belegen ligt wel een half jaar op de plank.
 17. Stap 15 De kaas gaat naar de supermarkt. Sommige kazen in wielvorm, andere snijden we al in plakken of stukken en verpakken we al in de fabriek.